Celebrate Sinterklaas estílo Poca Boca
Pepernoten zijn heerlijk, maar het wordt pas echt een fiesta en tu boca als ze ook een échte Spaanse touch hebben! Daarom hierbij je nieuwste lekkernij: Pepernoten estilo Poca Boca!
Wat de estilo van Poca Boca precies inhoudt? Extra lekker, extra Spaans, extra feestelijk en… niet te moeilijk! (Please note: Wij zijn geen food bloggers. Verwacht dus geen verbluffende foto’s van deze creatie ;).)
BENODIGDHEDEN:
- 150 g boter
- 125 g donkerbruine basterdsuiker
- 10 g speculaaskruiden
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 1 el melk
- 3 el Licor 43
BEREIDING:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng alle ingrediënten goed door elkaar totdat je goed deeg hebt. Draai van het deeg bolletjes zo groot als een knikker. Voor de luie koks: groter mag ook. Zo’n 15 à 20 minuten in de oven en hierna goed af laten koelen. Buen provecho!
Drankje erbij?
Nog niet genoeg Licor 43 gehad? Met deze cocktail on the side wordt het een nóg groter smulfestijn!
BENODGDHEDEN:
- 15 ml Licor 43
- 15 ml Gin
- 60 ml Spaanse cava
- Sap van een halve sinaasappel
BEREIDING:
Doe de sinaasappelsap in een cocktailglas. Giet hier de Licor 43 en de gin bij. Giet de cava er voorzichtig bij totdat het glas tot de rand gevuld is. Wil je een echte pro lijken? Hang dan nog een mooie sinaasappelkrul aan het glas.