fbpx

TYPE YOUR SEARCH HERE

FREE SHIPPING in the Netherlands

No products in the cart.

FREE SHIPPING In the Netherlands

No products in the cart.

No products in the cart.

Top

Jouw go-to recept voor Paella🍤

We kunnen niet wachten tot de zomer eindelijk begint! Wat kun je tot die tijd nu beter doen dan oefenen op het maken van de perfecte paella?! Niet het makkelijkste gerecht om te maken, dus je maakt absoluut mucho indruk als je een perfect bordje van deze uit Valencia afkomstige lekkernij serveert.
Wat heb je nodig voor een paëlla Marisco voor 4 personen:

400 gr. paëlla rijst
8-10 glazen water
8-10 ringen calamar (inktvis) in stukjes gesneden
12 mosselen
500 gr. venusschelpen/kokkels
12 gamba´s
1 rode paprika in blokjes
3 tomaten in blokjes
1 bol knoflook
1 ui, gesnipperd
zout
olijfolie
5 draadjes saffiaan
1 citroen

Verder heb je een paëlla pan met bijbehorende brander nodig, zie ons model hieronder, in Spanje te koop in de grotere supermarkt (Carrefour, Eroski of El Corte Ingles) of bij de doe-het-zelf zaak (ferreteria) om de hoek. In Nederland en België te koop bij de betere kookwinkel (bijv. Potten & Pannen in Utrecht) of één van de grotere warenhuizen. Handig om erbij te kopen is een driepoot standaard, je kan het geheel ook op een stevige tafel zetten natuurlijk.

Bak op laag vuur in een koekenpan met wat olijfolie de in stukken gesneden calamares. Wanneer deze beginnen te kleuren uit de olie nemen en de gamba´s bakken in dezelfde olie.
Zodra de gamba´s gebakken zijn deze uit de olie nemen. In dezelfde olie de in blokjes gesneden tomaten, paprika en uien bakken. Op een laag vuur bakken zodat het een saus wordt.
Wanneer de tomaten, paprika en uien goed gebakken zijn heb je een zogenaamde “sofrito”. Aan de sofrito voeg je de stukjes inktvis weer toe en laat het een paar minuten koken.
Eventueel een scheutje cognac toevoegen.
Voeg de schoongemaakte mosselen en kokkels toe aan de saus. Door het koken zullen deze openen. Wanneer ze allemaal open zijn, voeg de ongekookte rijst en de tenen knoflook met hun vel er nog om toe en meng alles met een houten spatel en laat het al roerende 1 minuut koken.
Wanneer de “sofrito” en rijst goed vermengd zijn voeg je de 8 tot 10 glazen water de saffraan en wat zout toe en laat het geheel 15 minuten sudderen op gemiddeld vuur.

Na zo´n 15 minuten koken leg je de gamba´s op de rijst en laat je het geheel 5 minuten staan.
De paëlla is nu klaar om te serveren. Het beste is om voor ieder een bord op tafel te zetten en de paëlla op een bijzet tafel te zetten zodat je gasten je inspanningen kunnen zien voordat je opschept.
De in de schil gegaarde knoflook is nu heerlijk zacht van smaak en textuur en deze druk je zo uit de schil om als “saus” bij de paëlla te eten.
Bij de paëlla serveer je een lekker koele iets droge Spaanse witte wijn uit het Rueda gebied bijvoorbeeld.

(www.europeca.eu)

Poca Boca Logo
It sounds better in Spanish

100% organic, production process by hand, eco friendly productos🍃

Blond girl with sunglasses wearing beige shirt and

  Your full email address:

  Your full name:

  Your message:

  Verantwoord
  Verantwoorde fashion van Poca Boca
  You don't have permission to register.
  X
  []