De tarta waar jij op hebt zitten wachten!
Ok we zijn allemaal gek op de carrot cakes & cheese cakes, maar wil je jouw vrienden eens écht goed verrassen met een populaire tarta uit Latijns Amerika, dan is dit jouw go-to receptje. Dit Tres leches cake recept is makkelijk maar vooral extreem lekker!
Ingredienten:
Voor de Cake:
191 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
½ theelepel zout
113 gram ongezouten boter, kamer temperatuur
227 gram kristalsuiker
5 eieren
1½ theelepel vanille extract
Voor de Three-Milk Glaze:
355ml koffiemelk
414 ml gecondenseerde melk
237 ml slagroom
Voor de frosting:
473 ml slagroom
227 gram kristalsuiker
1 theelepel vanille extract
Bereiding:
- Verwarm de over voor op 175 graden, vet de cake vorm in.
- Voeg het bloem, bakpoeder en zout samen, en zet opzij.
- Mix de boter met een mixer op medium snelheid tot het een beetje fluffy is, ongeveer een minuutje. Verlaag de snelheid en voeg hier stap voor stap de suiker aan toe voor 1 minuut. Indien nodig schraap je de suikerrestjes van de randen. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix alles goed door elkaar. Voeg het vanille extract toe. Voeg vervolgens de bloem mix in 3 delen toe en mix alles tot een glad mengels. Schep dit in de cake vorm en zorg dat het mooi is uitgespreid. (Het zal lijken op maar een klein beetje mix, maar dat komt goed, dus geen zorgen;)
- Bak de cake voor ongeveer 40 minuten, afhankelijk van de oven. Of tot de cake een tikje bruin is en niet meer kleeft als je er een vork in prikt. Haal de cake uit de oven en laat deze afkoelen, voor ongeveer 30 minuten. Prik met een vork of sateprikker kleine gaatjes aan de bovenkant van de cake. Laat de cake volledig afkoelen en bereid ondertussen de melk.
- Bereid de Three-Milk Glaze: Klop de evaporated milk, gecondenseerde melk en slagroom. Als het gemixt is, giet dit dan rustig over de cake. Laat de cake afkoelen voor minsten 4 uur, of de hele nacht (mocht je dat aankunnen:)
- Bereid de Frosting: gebruik een mixer, mix de slagroom, suiker en vanille op lage snelheid tot je stijve piekjes krijgt. Verhoog de snelheid naar medium en klop het goed op. Verspreid dit over de cake en laat dit in de koelkast afkoelen tot je de cake gaat serveren.
Buen provecho!
We hebben het recept naar eigen smaak iets aangepast, het originele recept vind je hier.