fbpx

TYPE YOUR SEARCH HERE

FREE SHIPPING in the Netherlands

No products in the cart.

FREE SHIPPING In the Netherlands

No products in the cart.

No products in the cart.

Top
hand wit katoen plant

Lang leve duurzaamheid!

hand wit katoen plantDe Spaanse quotes schudden wij zo uit onze mouw, maar het vinden van shirts die voldeden aan onze eisen was wél mucho más complicado. Toen wij Poca Boca begonnen hebben we ons dan ook een slag in de rondte gezocht naar hét perfecte t-shirt: goede kwaliteit, duurzaam en comfortabel. We leggen je aquí graag even heel kort uit wat dit precies betekent, zodat jij nóg gelukkiger wordt van jouw Poca Boca.

Onze items zijn gemaakt met respect voor mens en milieu, want wij geloven dat dit de enige manier is om nog lang productos bonitos te kunnen maken die mensen met plezier en een goed gevoel kunnen dragen.

De fabrieken waar onze items gemaakt worden zijn stuk voor stuk GOTS-gecertificeerd (die paar letras staan voor het label Global Organic Textile Standard) en worden allemaal gecontroleerd door de Fair Wear Foundation.

fabriek kleding textiel vrouwen

Biologisch katoen
Onze kleding bestaat voor het overgrote deel uit katoen. Het katoen dat wij gebruiken is totalmente afkomstig van biologische katoenteelt. Bovendien wordt het katoen verbouwd zonder gebruik van chemicaliën (geen kunstmest of pesticiden) en dankzij de voorkeur voor teeltrotatie blijft de bodem gezonder, vruchtbaarder en vochtiger. De resten van het scheidingsproces van de katoen worden gerecycled tot voeding voor dieren. Ook voor de boeren op de katoenvelden zijn de omstandigheden bij de producción duurzaam katoen veel prettiger en gezonder.

Soms wordt ons katoen gemengd met polyester. Dit is dan vervaardigd op basis van gerecycleerd polyester en draagt dus een flink steentje bij aan de kringloopeconomie. Wel zo milieuvriendelijk!

Wil je nog meer weten over de materialen die wij gebruiken of de arbeidsomstandigheden in de fabricas? Laat het ons weten.

Photo credit: Stanley and Stella

Poca Boca Logo
It sounds better in Spanish

100% organic, production process by hand, eco friendly productos🍃

Blond girl with sunglasses wearing beige shirt and

  Your full email address:

  Your full name:

  Your message:

  Verantwoord
  Verantwoorde fashion van Poca Boca
  You don't have permission to register.
  X
  []